Градска лятна ваканция

Да вържем децата до клетката на слона 

Дизайн на аквариум
Надявам се след заглавието да се усмихнете широко, защото е шега. На всички родители обаче не им се струва шега големия въпрос как да разнообразят лятната ваканция на децата си в градски условия. 
Горещо Ви препоръчвам Лятното зоо-училище към Зоологическата градина в София. Ежегодно към Еко центъра в Зоопарк София се организират такива летни училища.
Имат 2 програми - за деца от 7 до 10 години и за деца от 11 до 14 години. За да се запишат децата в зооучилището трябва да са завършили 1-ви клас. 
Лятното зооучилище се провежда през юни и юли, като през юни е програмата за младшата възрастова група, а през юли-за старшата.

 Съвет за родителите: Следете на сайта кога точно започват записванията и започнете да звъните от първия ден и първата минута. Интересът към програмите е толкова голям, че в 11 часа вече няма места за нито една седмица. 
Заслужава си престоя в центъра, защото програмите са много интересни, образователни, с любов към животните, а преподавателите са влюбени в работата си.  Децата научават за:
- структурата на зоопарка - няма как да се объркат в него
- грижат се за определено животно
- научават за хранителните вериги, не
само в лекции, но в игрови модели
- основни умения за общуване и дресиране на животни
- какво е "биоразнообразие", защо е в опасност и кой го застрашава
И всичко е направено с любов към животните и грижа за децата.
Представител на нашия отбор е бил в пет поредни години и всеки път е различно, вълнуващо и интересно.



Коментари

Популярни публикации