Есента като вдъхновение

Есента носи своите дарове от разнообразни и витаминозни плодове и зеленчуци. Цветните пазари не са само вдъхновение за кулинарните блогъри, фармацевтите и козметичните производители, но са и извор на творческа енергия и за хората на изкуството.

Модните дизайнери успешно прилагат плодовите и зеленчуковите щампи в модата и това лято беше пълно с портокалови и черешови чанти и рокли, а Ричард Бърбридж и Роби Спенсър дори създават дрехи с натурални плодове, зеленчуци и цветя -  A Diamond in the Roughage
http://tmagazine.blogs.nytimes.com/2011/04/15/a-diamond-in-the-roughage/


"Зелената" вълна не е увлечение само на 21 век.
Плодотворен Рудолф, Джузепе Аркимболдо

През 16-ти век италианския художник Джузепе Аркимболдо прави своите фантастични портрети от старателно подбрани  и вписани в изображението растения, плодове, зеленчуци, цветя, риба и др. Приживе най-голяма слава получава портретът на Рудолф II, т. нар. „Плодотворен Рудолф”, изобразен като образ на древноримския бог на промените Вертумн.

И така момичета, разходете се по пазарите и се вдъхновете от есенните плодове и зеленчуци. Очаквам да ми пратите поне рецепта за тиквен пай. В противен случай ще реша, че есента няма власт над вас и не не сте забелязали богатството на есенните цветове, плодове и мирис.







Коментари

  1. Понякога ме изненадваш много приятно с нещата, които те впечатляват и много се радвам, че ги споделяш, защото аз не бих ги забелязала :)

    А есента има страхотна власт над мен. Изразява се не в тиквен пай, а в огромни количества задушени броколи и карфиол :)

    ОтговорИзтриване
  2. :)) Чантата от броколи е за теб!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации