Невероятни архитектурни форми от хартия от Ingrid Siliakus

Paper Architecture by Ingrid Siliakus

Ingrid Siliakus (1955) е от Амстердам и от години създава удивителни форми от хартия. От 1980 г. непрекъснато усъвършенства собствените си умения да твори архитектурни форми от едно единствено парче хартия. Казва, че за да представи произведението си пред публика, създава между 20 и 30 прототипа с различни по дебелина хартия от 160 - 300 гр. Създаваните от нея архитектурни шедьоври са невероятни, но са и били необходими години, за да усвои техниката. Тази форма на изкуство е взаимствана от японските майстори на оригами и неин вдъхновител и учител е професор Masahiro Chatani.

Big City



Тази фигура е с четири страни (две бели и две черни), които са сбързани помежду си. Работата може да се разглобява и да бъде с двумерна форма, а ако всички страни са разделени, всяка страна може да бъде отделна двумерна фигура или да се превърне в плоско парче хартия.


Big City друг поглед

 Още за архитектурата от хартия на авторката на: http://ingrid-siliakus.exto.org/






Напоследък хартията също ме провокира като материал и скромно експериментирам с нея, но когато открия автор, който прави изкуство от хартия ще го показвам на всички.
За Ингрит Силиакус разбрах от една статия в Trendland

Коментари

Популярни публикации