"Две хубави...."

Мина и Лора си оспорват любовта на Яворов в театрален спектакъл


"Две хубави..."

Двете музи на Яворов никога не са се виждали, но те оживяват и се срещат в театралния спектакъл "Две хубави..." в галерия "Снежана" Галерията е най-подходящото място, където може да бъде представена толкова личен, любовен, поверителен и сантиментален спектакъл. Историята е изградена от фрагменти от писмовната кореспонденция между Мина и Яворов, Лора и Яворов, стиховете на поета, посветени на неговите музи и творческата фантазия на авторката и режисьорката Кристиана Бояджиева.

В ролята на Мина е актрисата Графиела Йосифова и е толкова убедителна в ролята си, че ме накара да повярвам в безрезервната, платонична, момичешки чиста и искрена любов на героинята и. Сълзите на Графи бяха истински, така както вероятно са били сълзите и страданието на Мина.

Графиела Йосифова в ролята на Мина

В ролята на Лора е актрисата Екатерина Кънчева - ураган от чувства, ревност, бурно минало, любов, нежност, страст...Всичко това пресъздадено по чудесен начин от актрисата. "...Фаталните жени са много опасни, защото мъжете не се страхуват от тях. Фаталните жени са тихи, спокойни, даже със сини очи..." казва Лора, за да се оправдае от хорските клюки за нея.


А Яворов е през цялото време между тях, чрез стихове, черно мъжко сако, което двете жени прегръщат и глас. Яворов говори, чрез топлия глас на Ириней Константинов, въпреки че за мен Яворов винаги ще звучи с гласа на Явор Милушев.

Спектакалът е вълнуващ не само заради майсторското пресъздаване на известните любовните истории, прекрасните стихове, образите на ангел и демон, но и на допълващите аудио-визуални ефекти. Настройте се любовно-носталгично и отидете на театър в галерия Снежана, 15 януари 2012, ул. Денкоглу 20, начало 19.00 часа.

Коментари

Популярни публикации