Предстояща изложба на Иван Ламбров в София - живопис и стъкло

Изложба на Иван Ламбров в София

На 14 септември от 19.00 часа галерия „Финес“ и Иван Ламбров Ви канят на изложба живопис и стъкло. Пловдивският художник е добре познат на софийската публика, но за първи ще покаже свои творби, изпълнени в стъкло.
Иван Ламбров е завършил Националната художествена академия “Н.Павлович”, София, в класа на проф.Тома Върбанов, специалност “Стенопис”. Сферите на творческа изява на Иван Ламбров са живопис, акварел, мозайка, фреско и витраж. Художникът е реализирал 17 самостоятелни изложби живопис, 10 самостоятелни изложби в стъкло, участие в над 65 общи изложби. Негови творби са собственост на колекции на Националната художествена галерия в София, частни и държавни институции, частни колекции в България, Великобритания, Франция, Белгия, Швейцария, Финландия, Италия, Гърция, Унгария и Бразилия.
В галерия „Финес“, Иван Ламбров ще предложи последните си творчески търсения в живопис и стъкло, обособени в четири цикъла:
  1. Цикъл „Подводни пейзажи”, отразяващ впечатленията и емоциите на художника по време на неговите гмуркания в Червено море, Егейско море и Черно море. Този цикъл е представен както от картини в стъкло, изпълнени в техниката на стопено стъкло, така и от картини живопис – масло върху платно, акрил върху платно.
  2. Цикъл „Планински пейзажи”, свързан с пътуванията на художника в Алпите - Хинтертукс, Удернс, Майерхофен, Инсбрук, в Рила и в Странджа. Цикълът е представен както от картини в стъкло, така и от картини живопис.
  3. Цикъл „Истанбул” – представен е само от картини в стъкло. Това е най-новият цикъл в творчеството на художника и е свързан с впечатленията му от две последователни пътувания в Истанбул.
  4. Цикъл „Български народни вярвания и обичаи” – в платна, независимо дали са от стъкло или от канаваца, са представени традиционни български обичаи и ритуали - нестинарство, Бъдник, Коледа и др.

Изложбата в галерия „Финес“, София е от 14 септември до 03 октомври 2011 г

За допълнителна информация:

Витражно студио “ИБИС”
Тел./факс 032 96097
Иван Ламбров - 0888949370


Адрес: София, ул. Христо Белчев 17
Тел: 02/989 03 25; 02/986 25


Коментари

Популярни публикации