СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ 2011

СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ 2011
„В хармония с природата”

Хартиен Арт Фест София 2011
е уникален международен проект, който ще представи в публичното пространство нестандартни произведения на изкуството, поддържащи естествен диалог с природата, хармонично водещи до възприемане на идеята за нов еко-поглед към изящното изкуство и дизайн. Известни световни и български автори ще предложат разнообразни екстериорни и интериорни произведения, които ще бъдат изцяло изготвени от хартия и ще се отличават с високи естетически и художествени качества. Изложените арт произведения ще изтъкнат използването на зелени технологии и материали, като с това ще адресират актуални проблеми свързани с възстановяване биологичното здраве на планетата. Идейно, Хартиеният Арт Фест се фокусира не толкова върху демонстрирането на човешкото деструктивно влияние върху околната страна, а по-скоро на представените еко- рт-акценти, както те са видяни чрез креативния дух и изобретателния подход на авторите.

Хартиен Арт Фест София 2011, с Арт директор Тодор Тодоров МА , включва поредица от събития, представени в рамките на един месец в различни закрити (галерии) и открити (централни зелени градини и площади) места в столицата. Основните компоненти на събитието са:

- Международно биенале за хартиено изкуство
- АМАТЕРАС Ежегодна изложба за изкуство от хартия
- Студентска изложба на хартиено изкуство 
- Изложба зелена архитектура  
- Филмово предизвикателство 
- Концерти
- Съпътстващи събития, обединяващи проявите в едно цялостно събитие, провеждани в галерийните пространства и на открити места из столицата по време на Хартиения Арт Фест: уъркшопи, демонстрация на различни техники за хартиени произведения, състезания за деца и подрастващи, лекции и представяне на гостуващите автори и т.н.

Организатор на събитието: Арт Студио Аматерас 

Коментари

Популярни публикации