Вирус на шарка по сливите

Това е името на симпозиум, който видях обявен в events.bg тези дни. Дълго се смях на заглавието на инициативата "Вирус на шарка по сливите". Явно обаче това е проблем, който изобщо не разбирам, но за сливите ще има международен симпозиум в хотел "Дедеман Принцес" София и то тридневен.
Ако някой от вас присъства съм много любопитна от научните изводи и практики, които ще се обсъждат три дни. Тази година сигурно няма да правя сладко от сливи, защото току що разбрах, че сливите ги лови шарка. Едва ли продавачите са запознати с вида и разпространението на вируса, но как ли ще прозвучи въпроса ми на пазара "Извинете дали вашите сливи са болни от шарка". Ще следя следващите невероятни извяви на организаторите и ще очаквам петдневния симпозиум в някой лъскав хотел на тема "Хищната седемточкова калинка (Coccinella septempunctata) и влиянието на развитието на бобовите култури".

Коментари

  1. Имам вила и овощна градина в Балкана. Отказвам да пръскам с пестициди и инсектициди и повечето плодове изгниват. Имайте предвид, че тези плодове (предимно вносни), които се продават в магазините, са пръскани по 16-18 пъти и колкото и да се белят, те са отровни.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации