Първият самостоятелен разказ на Лори

Моята щерка ме изненада съвсем наскоро, като една вечер провокирана от задача в училище, седна и цяла вечер писа разказ! Ужасно необичайно за нея, но ме зарадва резултата - интересно и много, много дълго съчинение. Вярно, беше пълно с правописни грешки и по едно време "обикновения камион", който е главен герой се превърна в "трактор", но това е под влияние на заливащата ни тъпота от телевизора, срещу която няма как да се борим. Все пак това е първият абсолютно самостоятелен разказ на моята малка третокласничка и много ме радва, затова реших да го съхраня тук.

Приятели завинаги
автор: Лора Каменова - IIIа клас, СОУ "Петко Каравелов"

Имало едно време един обикновен камион. Но един нормален ден, станало нещо странно. Заваляха едни капки дъжд, слънцето бе замъглено от черни облаци. Паднаха стотина гръмотевици. Но за жалост пет светкавици наведнъж уцелиха нашия обикновен камион. Стопанинът на камиона си помислил, че няма вече надежда за него. Изпратил го в трошачката за коли. Но светкавиците изощо не били паднали по случайност, те били изпратени от великият цар - Мравка цар Бабалабашабалабадиндонг, който много обичал да хвърля вълшебни светкавици. Всяка правела различни неща. Но тези пет имали пречка, ще се активират когато този който е уцелен е в беда. Царят дал на дъщеря си Бабашабадондингс диадема, една камера за да снима. По точно принцесата била една тънка мравка с диадема вместо корона. На следващият ден Мравката започнала да снима и попаднала на нашия герой камиона. Точно преди да се унищожи камиона в трошачката за коли, му пораснали две снежнобели криле, едно лице, можел да избълва през устата си огън, вода, земя и въздух. Имал много готина боя. С една дума той изцяло си оживял. Той политнал и направил пет задни салта, но изведнъж започнало да му се вие свят и да му повдига и се приземил точно в торта (пръст - бележка на мама). Когато Мравката го видяла се стреснала и поискала да му помогне, но се спряла и си спомнила, че баща и беше забранил да помага на експериментите му. Тя си казала, че ако баща и не знае, няма да го заболи. И помогнала на Камиона да се изправи. Тогава Камиона я попитал защо му помага. А Мравката му отговорила, че не е като другите мравки и че била мила. Камионът я попитал, как може да се махне от този ад. А Мравката отговорила, че има страна точно за него - страната на Макуин. Там имало стотина говорещи коли. Тогава Камиона я помолил да остане при него през лятната ваканция. А Мравката отговорила, че ще дойде само ако там си пишат домашните. Камионът се съгласил и отишъл в страната на Макуин. Но камерата снимала през цялото време и когато бащата видял заснетото много се ядосал и наказа за девет месеца принцесата. В този момент се появил Камионът и много се извинил за стореното, а в чест на извинението му дал една голяма чиния със сандвичи от ориз, скариди, месо и зеленчуци. Царят много харесал сандвичите, но когато опитал първия направо се влюбил в тях и казал на Камиона, че ако обещае да носи всеки път такива сандвичи, ще му приеме извиненията и ще пусне Бабашабадондинг с него през ваканцията. Условието на Цар Мравка е, че ще получи поне 30 броя сандвичи. Камионът се съгласил и казал: Аз мога и сто броя сандвичи да ви направя Ваше Величество! Край!

Коментари

  1. Много сладка история - всички трябва да вярваме в чудеса и не се знае дали няма да изкочи отнякъде някое малко мравче и да ни помогне!
    Това със сандвичите с ориз, скариди и прочее ми хареса и на мен - Лори, дай рецептата!
    Поздрави ицелувки!
    Нели

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, колко лоши и недалновидни майки има на тоя свят - вкл. и аз...! Защо не поощряваме тази развинтена фантазия у нашите потомци, а напротив - гледаме как да си приземим, както ние казваме, а това направо си е интелектуално убийство! За да свикнат с живота... А всъщност животът е това, за което мечтаем, за което си фантазираме... Браво на Лори и на нейната смела мама Петя!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации