Ухапана от куче!

Здравейте приятели, миналият понеделник ме ухапа грозно, гадно и дръгливо куче! Вървях по тротоара между Кошарите и Правителствена болница и кучето излезе от парка, ухапа ме и пак се мушна в горичката. В същият момент син ситроен с двама мъже забиха спирачки до мен и ме закараха в спешния кабинет на Правителствена болница. Да са живи и здрави и ще им бъда вечно благодарна въпреки, че не разбрах имената им и не запомних номера на колата. Болката и уплахата бяха страшно силни. После лекарите в болницата ме поеха и след задължителните превръзки и тетанус инжекция ме изпратиха в противобесния кабинет в Първа градска болница. Там ни обясниха как нямат нищо против да ми бият ваксината, но да не се притеснявам и в България няма бяс от 80 години и най-добре е да наблюдавам кучето, което ме е ухапало и ако не умре до 14 дни, значи всичко е наред и нямам бяс. Благодарение на Боби, който най-отговорно проследи сагата с кучетата в града разбрахме, че общинската фирма "Екоравновесие" трябва да се грижи за градските помияри. Служителите на фирмата обезпаразитяват и скопяват кварталните кучета като ги оставят по групи в районите където живеят с цел да прогонват всички нови кучета. Идеята е, че след 10 години, след като не се размножават кучетата може би ще изчезнат. Агресивните кучета, след подаден сигнал се затварят, наблюдават в продължение на 14 дни, след което се ефтанизират.
Така, че ако ви ухапе куче - звънете в Екоравновесие - 9314160.
Иначе съм добре и в резултат на ежедневните грижи на мъжа ми - д-р Каменов - дълбоките рани заздравяват и вече не ме болят. С конкурсите за красота приключих, но се надявам да не привличам повече уличните кучета.
Поздрави и се пазете!

Коментари

  1. Много съжалявам да чуя за този случай. Обяче си щастливка с д-р Каменов!!! И какво търсиш на "кошарите" - там е опасно, както вече си разбрала :).
    Ако си спомняш градинката пред нас, там кротко си живееха 10-12 помияра. От "Екоравновесие" ми обещаха да помогнат и да вземат част от тях. Дали те си свършиха работата или хората от околните блокове взеха нещата в свои ръце не знам, но сега кучетата ги няма.Бързо оздравяване и поздрави на д-рКаменов и мед.сестра Лори
    Kami

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации